Skip to Main Content

Destinationmarketing China: Boeken / Rapporten

Zoektermen

Zoek op de naam van land (eventueel gecombineerd met andere termen). Probeer zowel Nederlandse als Engelse schrijfwijzes.

Indien de voertaal van een bestemming een andere taal is, gebruik die taal ook. In het geval van China kun je wel op het probleem stuiten dat je materiaal in het Chinees vindt.

Boeken en rapporten in mediatheek

Gebruik de catalogus om te zoeken naar boeken, rapporten, scripties en stageverslagen. 

Mintel Oxygen

Mintel is de databank van de Engelse onderzoeksorganisatie Mintel Oxygen. NHTV's mediatheek koopt toegang tot Mintel's toeristische rapporten. De nadruk ligt op landenrapporten.

Gebruik Engelse woorden als je zoekt in Mintel, want het in een Engelstalige databank.

De layout van Mintel is soms verwarrend. Soms is er een "download report brochure" link zichtbaar, maar die leidt niet tot het rapport.  Het is niet mogelijk een rapport in 1 keer te downloaden. Zorg dat je alle links op de pagina opent. Er zitten vaak nog meerdere hoofdstukken onder de andere links..

 

UNWTO

Gebruik de  UNWTO e-library voor rapporten en statistieken van de  World Tourism Organization (UNWTO).

Boek niet aanwezig bij NHTV?

Wanneer een boek niet aanwezig is in de NHTV mediatheek kun je kijken of het boek elders in Nederland te leen is via Picarta (Dutch Central Catalogue). Neem contact met de mediatheek voor een Picarta account om dergelijke aanvragen te doen. De mediatheek neemt de aanvraagkosten voor haar rekening.

Wanneer een boek niet aanwezig is via Picarta  of wanneer je denkt dat het boek prima in de mediatheek collectie zou passen mag je de mediatheek vragen om het boek aan te schaffen.