Skip to Main Content

Toerisme in landen: Organisaties

Ministeries voor Toerisme

Het kan voorkomen dat er een ministrie voor toerisme bij een bestemming bestaat.waarop je beleidsrapporten en cijfers kan vinden.

Bv. voor Marokko.

De 2e taal in Marokko is Frans.

 

WTTC World Travel & Tourism Council

Via het btablad "Economic Research" van de WTTC kan je landen rapporten (economic impact analysis en benchmarks) en regionale rapporten vinden.

ETC European Travel Commission

Via het tabblad Research - Trends Watch op de ETC website zijn onderin het scherm via de keuze "Trends Watch" -  "Reports" diverse rapporten over inkomend toerisme in Europa te openen.

Nationale Toeristische Organisaties

Zoek op het internet naar de nationale toeristische organisatie van een land.  Zij houden zich oa bezig met de (promotie) van het inkomende toerisme.

Probeer termen als National Tourism Authority, National Tourist Authority, National Tourist Board, National Tourism Office, National Tourism Organization in combinatie met het land. Vaak vind je statistieken en/of beleidsrapporten op deze websites.

Let op!

De meeste nationale toeristische organisaties hebben een consumentenwebsite (om toeristen aan te trekken) en een branche site. Voor rapporten en statistieken zoek je de branche site..

Sociale media

Zoek op Facebook, Twitter, Zoover naar reisverhalen, blogs en recensies over vakanties in je bestemming

TravelNext

TravelNext is de Nederlandse eMarketing community voor de travel & hospitality industrie. TravelNext is onafhankelijk en inspireert, verbindt en faciliteert door zowel online als offline kennis te verzamelen, samen te brengen en te delen

Touroperators / vervoerders

Analyseer wie er reizen en vervoer aanbiedt voor je bestemming.

Verzamel bv. gegevens op de Vakantiebeurs en op de website van diverse touroperators.

 

Concurrenten

Vraag je af welke bestemmingen concurreren met de bestemming die je moet onderzoeken

In het geval van bv Marokko kunnen dit meerder bestemmingen in het Middellandse zeegebied zijn

Vijf krachten van Porter

Met het "5 krachten model " van Porter kun je achterhalen welke krachten er in een branche spelen.

Zo'n model is soms moeilijk te vinden via een mediatheekcatalogus omdat het vaak een klein onderdeel is van een boek. Als je geen idee hebt in welk boek je het zou kunnen vinden kan Google Books een uitkomste bieden. Google Books indexeert de inhoud van veel boeken waardoor je een indruk kunt krijgen welk boek te gebruiken. Vaak mag je ook een door de uitgeverij aangegeven percentage van het boek inzien en als je geluk hebt is dat net het gedeelte dat je nodig hebt. Zoek anders het boek op in de mediatheek via de catalogus.

Pas wel op dat je in je literatuurlijst het als een boekreferentie beschrijft

Zoek in dit geval op termen als: 5 krachten Porter, vijf krachten Porter, five forces Porter, 5 forces Porter